Ali Salum häktad för skolskjutningen

Ali Salum häktad för skolskjutningen

Den 15-årige Ali Salum häktad för skolskjutningen i Trångsund

Ali Salum är född i Syrien och kom till Sverige i november 2015 – mitt under den rådande migrationskrisen. Han kom tillsammans med sin mamma, pappa och tre syskon. Hösten 2020 ansöker föräldrarna om svenskt medborgarskap, något som den 1 november förra året beviljas för pappan Josef Saluh, medan det nekades för mamman Safa Bakir. Den nu häktade Ali Salum har tidigare intervjuats av svensk regimmedia, där han och familjen lyfts fram som ett exempel på framgångsrik – så kallad, integration. I en intervju 2020 så förklarar familjen Salum Bakir om att de flydde från Syrien till Sverige 2015 varpå dom därefter i brist på stadigvarande bostad flyttat fem gånger. Vid intervjutillfället deklarerades om att dom nu köpt en bostad på Loftvägen 8 i Skogås – en plats där dom fortfarande äro hemmahörande. Den då elvaåriga Ali Salum berättar att ”pappa och mamma köpte ett hus för att jag inte skulle behöva flytta för många gånger”. Man kan bara konstatera utifrån Ali Slums agerande – att den så lyckosamma integrationen uteblev samtidigt som man kan bevittna om att migranterna i allt större utsträckning importerar sin kultur på konflikthantering till Sverige.

Den 15-åriga Ali Salum greps onsdagen den 4 september klockan 08:55 med ett tillståndspliktigt vapen som använts vid gärningen varpå denne häktades tre dagar senare på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott då denne strax innan gripandet sköt en skolkamrat i huvudet med ett skarpt vapen, vilket skedde på en skoltoalett i Trångsundsskolan i Huddinge. Ali Salum gör som dom flesta förhärdade brottslingar då dessa blir ertappade med fingrarna på avtryckaren – dessa förövare nekar i sedvanlig ordning till brott varefter han enligt åklagaren Urszula Grabowska lämnat en alternativ förklaring för sitt agerande. Pojken är allvarligt skadad och enligt vissa källor så skulle Ali Salum ha agerat på uppdrag av någon annan, varpå polisen nu söker efter fler gärningsmän samtidigt som man försöker att utröna kopplingen mellan Ali Salum och offret. Dokumentationen kring denna händelse publiceras i sin helhet i slutet av inlägget.

Den skjutna ynglingen fick föras till sjukhuset med ambulans – men han var enligt polisen vaken och talbar då dem kom till platsen. Enligt uppgift så kommer pojken att återhämta sig utan bestående skador – han hade således änglavakt. Inledningsvis så skrev Huddinge kommun i ett pressmeddelande om att ett luftgevär använts, vars uppgift kort därefter plockat bort. Enligt rektorn Kaj Majuri så har de bägge eleverna legat i konflikt med varandra för något år sedan vilket då reddes ut – en konflikt som nu uppenbarligen återuppstått och fullständigt spårat ur.

Händelsen har som brukligt, vid extremhändelser, redan väkt höga röster om att Trångsundsskolan ska börja skanna elever efter vapen – en slags amerikanisering. Rektor Kaj Majuri tror dock inte att det är rätt väg att gå, vilket jag är benägen att hålla med om. Elever har därjämte ställt frågan om varför inte skolan upprättar säkerhetsspärrar. Rektor Kaj Majuri vidgår om att det inte föreligger några hinder för att införa detta önskemål, där man då exempelvis kunde införa väskförbud och staket parallellt med ett införande av väktarkontroller som tillåts att muddra eleverna, men detta förfarande skulle då avsevärt försvåra för dom samvetsgranna eleverna då dessa önska föra in legitimt skolmaterial så som läroböcker och datorer. Trots den höga originella och våldsbenägna konfliktinvandringen så får man väl utgå ifrån att dom skötsamma eleverna med normal konflikthantering äro överrepresenterade på Trångsundsskolan vadan det bör råda ett uns av måtta, sans och balans.

Länkar:

Dagboksblad

Häktesframmställan

Häktesprotokoll 

Skolskjutningen 
Anonym223250
Skanners. Det är väl så man vill ha det. Skolan är ju ändå en typ av fängelse då det är "skolplikt"cryskoltvång, indoktrineringstvång ).
Totalt antal användare: 0
Anpassa