Tim Andersson mördade Maja

Tim Andersson mördade Maja

Tre häktade efter mordet på Maja

Förutom den  den17-åriga mördaren Tim Andersson som häktades den 21 mars misstänkt  för  mordet på Maja i Marks kommun så har  nu pappan Royne  Andersson och mamman Lena Andersson häktats lördagen den 23 mars, misstänkta för grovt skyddande av brottsling, vilket skulle ha skett 14-18 mars. Dom  är dessutom  misstänkta för vapenbrott varpå detta skulle  ha skett den 19 mars.


Royne & Lena Andersson

Föräldrarna är på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling och vapenbrott. Åklagaren Nina Friman Björk menar att det förekommit en del utredningsarbete som bidragit till att hon gjorde bedömningen om att de på sannolika skäl äro misstänkta för vapenbrott samt grovt skyddande av brottsling, vars slutsats delas av tingsrätten som valde att häkta paret.

Utredningen prioriteras till att kartlägga föräldrarnas förehavanden genom förhör och iakttagelser från allmänheten. Förutom att kartlägga Royne och Lena Anderssons göromål så vill man även undersöka telefonerna för att genom dessa utröna vilka som stått i kontakt med varandra, samt var dom har befunnit sig under den aktuella tiden. Paret vidgår den faktiska omständigheten om att de vapen som anträffats vid en husrannsakan funnits, men dom förnekar i övrigt brott. Det skall dock inte i nuläget finnas någon koppling mellan vapnet och mordet.


Maja

Den 17-åriga Maja i Kinna försvann när hon torsdagen den 14 mars var på väg hem från Marks gymnasium. Det skulle dock dröja fyra dagar innan polisen började agera och inledde sökinsattser, vilket har fått en massiv kritik. Majas anhöriga har framfört att polisen borde ha prioriterat försvinnandet eftersom Maja hade en intellektuell funktionsnedsättning, vilket jag befarar att familjen Andersson också innehade.

Maja hittades död i närheten av en järnvägsbro, mellan Kinna och Skene varpå man kunde konstatera att hon blivit utsatt för ett kraftigt våld. Det som ledde fram till fyndplatsen var mördaren Tim Anderssons egna förhörsuppgifter där han pratat om ett hemligt ställe vid en järnvägsbro. Dessa uppgifter ledde till att polisen, med hjälp av Kustbevakningen, genomfört en massiv sökinsats genom bland annat dykningar. Polisen har gjort flera fynd som anses relevanta för utredningen, vilket nu skickats till National Forensic Center i Linköping för vidare analys.

Här nedan så kan ni finna protokoll från Borås tingsrätt.

 

Länkar:

Dagboksblad Tim Andersson B 1083-24

Häktesframställan Tim Andersson B 1083-24 Aktbilaga 10

Beslut Tim Andersson B 1083-24 Aktbilag 15

Dagboksblad 1108-24

Häktningsframställan Royne Andersson B 1108-24 Aktbilaga 11

Häktningsframställan Lena Andersson B 1108-24 Aktbilaga 7

Beslut Royne Andersson B 1108-24 Aktbilaga 16

Beslut Lena Andersson B 1108-24 Aktbilaga 15

Tim Andersson 
Anonym195217
Hej
Anonym199107
Det var länge sedan
Anonym199107
Hej
Anonym199107
not-one-care
Totalt antal användare: 1
Anpassa