Avrättningen i Skärholmen

Avrättningen i Skärholmen

Två häktas för inblandning i mordet på 39-åriga Mikael i Skärholmen

Tisdagen den 17:e april så häktades Zouhir Yassin 17 hemmahörande i Skärholmen samt Vårbybon Nasim Behroz 18 år. Dom häktades på den starkare misstankegraden, sannolika skäl där dom misstänkts för grovt skyddande av dem, eller dom personer som onsdagen den 10:e april kallblodigt avrättade den 39-åriga Mikael i Skärholmen då denne tillsammans med sin 12-åriga son var på väg till simhallen – en arkebusering som genomfördes framför sonen som svårt chockad ringde till polisen. Samma dag så häktades jämväl den 17-åriga Malik Jaser, hemmahörande från Vårby. Malik Jaser är dock inte misstänkt för inblandningen i själva mordet, utan denne häktades för Grovt vapenbrott, vilket skulle ha skett 2024-03-27 i området Örbrinken 10 i Vårby. Samtliga nekar i sedvanlig ordning till brott.

Zouhir Yassin var först ut bland dom misstänkta beträffande avrättningen av Mikael vilket ledde till att denne anhölls i sin frånvaro 2024-04-13 klockan 15:58, vilket sattes i verket samma dag klockan 19:08. Han förvarades på arresten i Västberga. Nasim Behroz anhölls i sin frånvaro samma dag klockan 15:54 vilket verkställdes klockan 19:44, varpå denne var intagen på samma arrest. Malik Jaser som endast är misstänkt för grovt vapenbrott greps klockan 21:36 dagen innan dödsskjutningen, vilket ledde till att han nästkommande dygn anhölls klockan 01:38. Malik Jaser huserade på arresten i Flemingsberg. Samtliga handlingar som inte är sekretessbelagda återfinns i sin helhet i slutet av inlägget.

Polisen larmades om skottlossning cirka 18:15 på vilken det enligt åklagaren Ove Jäverfelt är den tidpunkt som Zouhir Yassin och Nazism Behroz befann sig på platsen – måhända med fler kumpaner. Åklagarens hypotes är att förloppet var snabbt vilket skedde då Mikael hade civilkuraget till att konfrontera ett ungdomsgäng vid en gångtunnel varefter det hela fullständigt spårade ur till en kallblodig avrättning. Det kan också hållas för sannolikt att det är fler personer som varit primusmotor i själva avrättningen. Åklagaren framhåller dock att man jobbar förutsättningslöst.

Mikaels son är hörd – inte helt oväntat, svårt chockad över det inträffade, vars uppgifter nu utreds noga. Det har hittats tomhylsor på avrättningsplatsen, men inget vapen varefter man efterlyser information från allmänheten. Man söker också efter övervakningsfilmer, vilket kan vara en vägledning i utredningsarbetet. Enligt källor så skall de misstänkta ha fejat en cykel som tros vara kopplade till händelsen och enligt angivelser så skulle flera personer ha setts lämna gångtunneln på ”fatbikes”, strax efter skjutningen. Det verkar således som att polisen har en relativt god uppfattning om vilka personer som skall eftersökas.

Avrättningen av Mikael var inte den första arkebuseringen i Skärholmen, och det lär inte bli den sista heller. Den 1 mars så sköts en man i 20-årsåldern till döds, och tolv dagar senare så föll en man i 25-årsåldern offer då denne skadad efter en skjutning. Mordet på Mikael var den elfte dödsskjutningen i landet – bara i år. Att arkebusera en hygglig medmänniska framför dennes 12-åriga son är ingen svensk tradition – dom flesta svenska ungdomarna har respekt för äldre och dom bär inte skjutvapen. Av dom inblandades namn att döma så tycks en ny typ av tradition ha importerats av politiker som samma dag besöker brottsplatsen för att visa sin så kallade sorg. Våra politiker borde läsa ordspråksboken 11:1 ”Herren avskyr falsk våg, full vikt behagar honom”, istället för att taga vartenda tillfälle i akt till att glänsa framför linser och mikrofoner.

Länkar:

Dagboksblad

Häktesframställan Zouhir Yassin

Häktesframställan Nasim Behroz

Häktesframställan Malik Jaser

Häktesprotokoll Zouhir Yassin

 

Avrättningen i Skärholmen 
Totalt antal användare: 0
Anpassa