Gruvhålskvinnan

Gruvhålskvinnan

En kvinna som utsattes för våldtäkt och försök till mord

Årets näst sista dag så fastställde Svea hovrätt Västmanlands tingsrätts dom vilket innebär att Mohamad TAHER Amini, 19810381-4730 nu slutligen döms till livstids fängelse för Grov våldtäkt, 6 kap 1 § 1 st 1 men och 3 men 1 p och 3 st brottsbalken i sin lydelse före 1 augusti 2022, 2022-04-21, Norberg samt Försök till mord, 3 kap 1 § och 11 § samt 23 kap 1 § brottsbalken, 2022-04-21, Norberg. Därtill så utvisas Taher Amini ut ur Sverige varpå han också förbjuds att återvända hit.

När det gäller skadeståndsdelen så skall Taher Amini betala målsägande 545.000 kr, varav beloppet om 500 000 kr avser kränkning varpå dom resterande 45.000 kr ämnar vara för sveda och värk. Taher Amini ska också̊ betala ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 21 april 2022 tills full betalning sker.

Ni bereds nu tillfälle till att ta del av Västmanlands tingsrätt samt Svea hovrätts dom, samt hela förundersökningen i sin helhet vilket återfinns längst ner i inlägget.

Den 20 oktober 2015 anlände Taher Amini som flykting från Afghanistan till Sverige. I bagaget innehade han sin förnedrande kvinnosyn vilket hans agerande, minst sagt, nu bevisar. Av det gedigna utredningsmaterialet så framkommer det med all tydlighet att Taher Amini nu implementerat sin syn om att kvinnor kan ägas varpå han vid tiotiden den 21 april förra året våldtog målsägande brutalt för att därefter avsluta sitt illdåd genom att kasta henne i ett 25 meter djupt gruvhål där hon sedan tvingats vara fram till tjugo över fem, nästkommande dag. Som om inte detta vore nog så återkommer Taher Amini ett antal gånger till gruvhålet för att håna och försöka stena henne till döds. Då detta misslyckas så åker vederbörande till Biltema för att där köpa 3 rullar rep vilket skull nyttjas till att hiva upp målsägande för att ånyo försöka dräpa henne och slänga henne i hålet – i vart fall så var det målsägandes känsla varpå hon ej medgav hjälpinsatsen, vilket mottogs genom att fler stenar kastades mot henne. Upprinnelsen till hans handlande var att hon förvägrat denna vedervärdiga afghan om att bliva dennes gemål.

Målsägandes stora räddning var Jonas Hallin som nästkommande kväll kom till undsättning då denne tillsammans med sina två minderåriga söner var på utflykt vid Långgruvan för att där beskåda gruvor och ruiner, varpå dom vid detta tillfälle hörde rop på hjälp från ett av gruvhålen. Detta föranledde att Jonas Hallin ringde 112 och inväntade räddningstjänsten som snabbt var på plats.

Här nedan så får ni ta del av de inledande förhör som polisen innehade med målsägande men jag förordar eder om att läsa dom resterande förhören vilket återfinns i förundersökningsprotokollet, sida 43 till sidan 64. Ni kommer då att få ta del av en berättelse där verkligheten överträffar fiktionen. Förhöret med målsägaren påbörjas 2022-04-22 klockan 22:08, vilket inleds med att förhörsledaren informerar målsägande avseende händelsen vid långgruvan Östra Norberg.

FL
-Vad är det som hänt?

Målsägande
-En väninna till mig skulle komma till mig med sin pappa. Pappan kom utan sin dotter när pappan kom så kom han i smyg. Han sa att han fick lov att vara försiktig så inte socialen skull ta hans barn ifrån honom. Han sa att han skulle skjutsa mig till Örebro. Han hade lånat en bil av sin vän och körde ut mig till skogsområde. Han sa at han skulle ha sex med mig annars skulle han döda mig. Han sa att han skull skära halsen av mig. Han våldtog mig, drog sönder mina kläder och slog mig flera gånger med knutna nävar.

FL
-Vad heter han som gjorde detta mot dig?

Målsägande
-Han heter Taher Amini och han har tre barn. Taher bor på ett asylboende i Halland. Han har en dotter som heter Arezo Amini och är 14-15 år. Han har även söner. Ali Zina som är yngst och Mohamed Amini som är äldst av sönerna. Ali Zina heter egentligen John Zina.

FL
-Vart skedde våldtäkten?

Målsägande
-Nära Kleckberg. Det var ett tomt ställe utan människor. Han körde mig i en bil som han sa tillhörde hans vän.

FL
-Hur hamnade du i gruvhålet?

Målsägande
-Han släpade mig dit efter att han våldtagit mig. Han sa ”jag skall slänga dig någonstans där ingen kan hitta dig”. Vid hålet sa han ”antingen så hoppar du ner själv eller så slänger jag ner dig eller skär halsen av dig”. Han sa att han dödat sin förra fru. Han sa att jag skulle dö i hålet.

FL
-Hur hamnade du i hålet?

Målsägande
-Han drog sönder mina kläder och misshandlade mig. Han kastade ner mig i hålet.

FL
-Hur länge var du i hålet?

Målsägande
-Tre dagar. En dag så dök han upp igen och kollade om jag var vid liv, vilket jag var. Då kastade han stenar på mig. Han är psykopat.

FL
-Vilken dag kom han och kastade stenar på dig?

Målsägande
-Han kastade ner mig igår och kom tillbaka dagen efter och kastade sten på mig.

FL
-Du sa att du var i hålet i tre dagar. Vilken dag kom Taher tillbaka och kastade sten på dig?

Målsägande
-Jag var i hålet i två dagar först, sen kom han tillbaka och kastade stenar på mig.

FL
-När är Taher född?

Målsägande
-Taher bodde på mitt asylboende i Norberg i 6-7 år men han har flyttat nu. Taher har inte uppehållstillstånd.

FL
-Vad är din födelsetid?

Målsägande
-Jag är född i Afghanistan och bodde senare i Iran. Nu bor ja i Norberg på ”Blocksaken asylboende”. Jag kom till Sverige för 10 månader sedan. Jag bodde i Stockholm en stund innan jag flyttade till Norberg. Jag och Taher blev vänner på mitt asylboende i Norberg. Taher och hans dotter flyttade sedan till ett asylboende i Halmstad, nära Malmö.

FL
-Varför tror du att Taher gjorde detta mot dig?

Målsägande
-Han ville tvinga mig att gifta mig med honom så att han skulle få uppehållstillstånd.

FL
-Kom Taher hem till dig till asylboendet?

Målsägande
-Ja han kom till min bostad på boendet. Han sa att han skulle fixa mobilt WiFi till mig. Anledningen att jag följde med honom var att jag litade på honom. Vi skulle åka till Örebro för att han skulle ordna ett gratis WiFi åt mig. Han lurade mig och körde mig till skogen i ”Klickberg” och våldtog mig.

FL
-På vilket sätt våldtog han dig?

Målsägande
-Han tvingade ner mig på marken och drog av mig mina byxor och min sjal och slet sönder dem. Jag vet inte vart han slängde dem. Han höll fast mina händer och våldtog mig. Han penetrerade mig i vaginan med sin penis och fick utlösning i mig. Han sa efteråt att ”nu är du gravid med mitt barn”. Han skulle hämnas för att jag inte ville gifta mig med honom.

FL
-Vad jag förstår så har du inte duschat eller bytt kläder sedan våldtäkten?

Målsägande
-Nej jag kunde inte då jag var i hålet. Jag tog mig inte upp. Jag har känt Taher sen innan och har tyckt att han varit en bra människa. Han kom för att hämnas för att jag inte ville gifta mig med honom.

FL
-Har du något telefonnummer till Taher?

Målsägande
-Jag har nummer till både honom och hans dotter Arezo. Båda sa att dom skulle komma till mig men det var bara Taher som kom. Taher och Arezo bor tillsammans.

FL
-Vet du vart Taher är nu?

Måsägande
-Han åkte hem till Halmstad till sitt asylboende. Han är från Afghanistan från början.

FL
-Vad heter asylboendet som Taher bor på?

Målsägande
-Jag vet inte. Det ligger i Halmstad, nära Malmö.

FL
-När flyttade Taher från asylboendet i Norberg där du bor?

Målsägande
-Han flyttade för 8 månader sedan.

FL
-När är du född?

Målsägande
-Jag vet inte men det står på mitt LMA-kort. Taher tog mitt LMA-kort, mobiltelefon, bankkort, nycklar, 1500 kronor och väskan efter att han våldtog mig, innan han kastade ner mig i hålet.

FL
-Vad var det för färg på bilen som du och Taher åkte i?

Målsägande
-Den var grå. Det var en liten grå bil. Taher ljög för mig och sa att det var någon annans bil. Ägaren till bilen bor på mitt boende och heter Mohamed.

FL
-Får vi ta del av dina journalanteckningar som upprättades gällande dina skador osv kopplade till brottet du blivit utsatt för?

Målsägande
-Ja det går bra.

FL
-Önskar du någon specifik målsägandebiträde?

Målsägande
-Nej det spelar ingen roll vilken jag får. Jag vet ingen så jag godtar den jag får.

FL
-Har du några anhöriga på boendet?

Målsägande
-Nej jag har inga barn, ingen släkt och inga anhöriga.

FL
-Finns det någon personal på ditt asylboende?

Målsägande
-Nej men jag känner en handläggare på Migrationsverket som heter Mariette.

FL
-Finns det någon på boendet som såg då Taher hämtade dig?

Målsägande
-Jag har en somalisk kvinna som min rumskompis. Hon har sett Taher många gånger. Taher kom aldrig in då han hämtade mig. Han var rädd att Migrationsverket skulle ta hans barn. Tahers dotter skulle ha varit med, och en svenska, men när jag kom ut så var han själv. Han lurade mig.

FL
-När förstod du att han hade lurat dig?

Målsägande
-I fredags. När han körde mot skogen började han hota mig och sa att jag skulle gifta mig med honom. Han plockade upp mig hemma vid mitt boende och körde iväg. Sen började han hota mig om jag inte skulle gifta mig med honom. Sen våldtog han mig.

FL

-Hur långt från hålet skedde våldtäkten?

Målsägande
-Det var nära hålet. Det fans något hus där. Han våldtog mig mellan huset och hålet.

FL
-Vart har du ont någonstans?

Målsägande
-Jag har ont i hela kroppen.

Jag rekommenderar också den hängivne att ögna igenom Tahirs 40 sidiga förhör vilket börjar på sidan 483 i förundersökningsprotokollet varpå ni då får ta del av en utsaga, full av lögner och fiktiva personer – som exempelvis Marjan som drogat vederbörande med förgiftat vatten för att därefter våldtaga denne. Som om inte detta vore nog så hävdar vederbörande om att dennes sagofigur tillsammans med målsägande gillrat hela händelseförloppet för att giva den misstänkte problem med ordningsmakten. Inte ens då Taher konfronteras med bildbevis och övrig teknisk bevisning förmås han ge vika på sin historia varpå han i brist på förstånd vidhåller sin utsaga. På polisens fråga om denna Marjan verkligen finns på riktigt så hävdar Taher att så är fallet. Jag har tagit del av många förhör men önska man berika sig med avsaknaden av intelligens och sunt förnuft så är Tahir Amins förhör en underhållande läsning. Vill man sedan ta del av den misstänktes utsago i dialogform så återfinns dessa i tilläggsprotokollet, aktbilaga 74 där förövrigt även målsägandes redogörelse återfinns i dialogform.


Taher Amini har i förundersökningen hävdat att han ej varit vid Långgruvan i Norbergs kommun, men han har i vart fall kostat på sig att ta några selfis vilket återfanns i hans mobil.


Förundersökningsmaterial

Stämningsansökan – Aktbilaga 65

Förundersöknikngsprotokoll – Aktbilaga 72

Tilläggsprotokoll – Aktbilaga 73

Tilläggsprotokoll – Aktbilaga 74

Dommar

Västmanlands tingsrätt

Svea hovrätt

 

Gruvhålskvinnan 
Anonym192511
😓
Totalt antal användare: 0
Anpassa