Tonårsbödeln – Noel Vasseur

Tonårsbödeln – Noel Vasseur

16-årig pojke mördad i Eskilstuna – sköts till döds

Advokaten Peter Eklund och åklagaren Maria Edström. Två olika viljor som skall tampas då barn avrättar barn. Torsdagen den 17:e september strax innan klockan åtta på kvällen så tog sig tonårspojken Noel Vasseur sig rätten till att kallblodigt arkebusera en jämbördig medmänniska vilket skedde endast 400 meter från dennes hem. Dramat utspelade sig på Norra Brogatan 7 i Eskilstuna – ett olycksbådande ställe då en annan ung man i november 2018 sköts till döds på exakt samma plats. Det skulle dock dröja en vecka innan polisarbetet ledde fram till den häktningen som skedde på torsdagsförmiddagen den 24:e september. Samtidigt så avslöjar åklagaren att man funnit en pistol vilket tros vara mordvapnet.

Det hela började med ett flertal larm om höga smällar som tolkades som skottlossning. Därefter så hittades den 16-årige pojken liggandes på marken, allvarligt skadad, varpå han med ambulans fördes till sjukhus. Klockan 22:15 så meddelade dock polisen de faktum om att han avlidit av sina skador varav det hela rubricerades som mord. Polisens tekniker spärrade då av ett stort område och dom har i princip arbetat dygnet runt för att få upp misstankegraden till sannolika skäl. Den mördade pojken skulle endast några dagar senare fylla 17 – en inplanerad högtid som han dessvärre gick miste om. Enligt uppgift så skall ytterligare en tredje person ha befunnit sig på platsen varpå det även skjutits mot denne, vilket enligt mitt förmenade kan försvåra utredningen avsevärt.

Noel Vasseur kommer nu att genomgå ett antal daltningsförhör som kommer att övervakas av försvararen Peter Eklund. Förhören kommer till att genomföras av utredare med spetskompetens inom ungdomsutredningar. Man kommer även att undersöka Noels bakgrund samt kopplingarna mellan den misstänkte och offret för att på så vis pröva dom bakomliggande omständigheterna. Under samma kväll så ägde även ett mord i Nyköping rum, men det verkar i nuläget alldeles för tidigt för att dra slutsatsen om samband mellan händelserna.

Enligt socialtjänsten så skall den nu häktade 16-åringen agerat springpojke åt flertalet av de grövsta kriminella i Eskilstuna vilket dom slog larm om i våras. Han har även rört sig i miljöer där det förekom narkotika och vapen. Därav så ansökte man om tvångsvård i enlighet med LVU, lagen om vård av unga, vilket förvaltningsrätten fastställde i mars. Det kan även konstateras att den mördade 16-åringen levt på marginalens då denne blivit placerad på ett HVB-hem. Under fredagskvällen så anordnades en minnesstund i stadsdelen Nyfors. Där anslöt sig bland annat, en före detta fotbollstränare och många av pojkens vänner.

Med tanke på antalet barn som hamnar in i kriminaliteten – tillsynes utan konsekvenser så kan man tidvis bringa på tal barnagans vara, eller icke vara. 1979 så skrevs lagen mot barnagan in i föräldrabalken och man kan sätta ifråga om inte denne reglering blev en följd av att vi slutade fostra våra barn. Den man älskar, den agar man. Nu är ju inte jag för barnaga, men nog behöver vissa slynglar en kraftfull reprimand. Det hade nog varit en stor välgärning i många avseenden om Noel välkomnats av en knuten näve då han rumlat hem om natten.

I våras så träffade jag min gamla mattelärare, Christer Myren, på ICA Parkhallen i Adolfsberg. Vi småpratade om svunna tider och jag kan väll villigt erkänna att denne man icke var någon favorit bland lärarkåren. Jag ansåg han vara både odräglig och hårdförd. Vid något tillfälle så hängde han upp mig på en klädkrok i korridoren – en åtgärd som jag förmodligen förtjänat, för på den tiden då det begav sig så var man ju mer vild en tam. Jag frågade i vart fall om han fortfarande verkade som lärare varpå han svarade att så ej var fallet. Han menade på att det ej går att jobba som lärare, vilket berodde på ett förfallet regelverk där man icke får visa auktoritet – än mindre vidröra elever. Han menade på att vi lever i en tid där ungar dikterar villkoren, vilket omöjliggör en vettig och trygg skolmiljö. Nå väl – heller lite mänsklig aga, än att agas in i en cell.

Protokollbilagor

Eskilstuna TR B 3248-20 Dagboksblad 2020-09-25

Eskilstuna TR B 3248-20 Aktbil 5, HÄKTNINGSFRAMSTÄLLAN

Eskilstuna TR B 3248-20 Aktbil 8, BESLUT om häktning – Noel Vasseur

16-årig pojke mördad i Eskilstuna 
Anonym20322
snorvalp
Anonym20322
hemskt
Anonym21258
vänta tills man får tag på dig delli
Anonym21279
delli ordet används i stockholmsförorterna och det betyder helt enkelt "dum" eller "efterbliven"
Anonym26175
Springpojke
Anonym49801
det är helt sjukt, du var min barndomsvänsurprised
Anonym59599
Vänta tills man catchar vassito
Anonym67953
Va händer
Anonym67953
Lallish allting har sitt pris
Anonym90225
vrf han har it gjort nåt delli
Anonym90225
devil
Anonym92427
fre min bror
Anonym92500
mannen ni e snea han är kapabel till mord o ni sitter o leker balla bakom skärmen jävla drängar man slapar såna som er på gatan
Totalt antal användare: 0
Anpassa