Brottsplats Örebro

Brottsplats Örebro

Hemtjänstanställd i Skellefteå död i sviterna av covid-19

Verksamhetschefen: ”Oerhört sorgligt”

Publicerad i Norran 2020-04-14 15.53

Första svenska dödsfallet med coronasmittad vårdpersonal

Kollega: ”Hon var duktig på sitt jobb”

Publicerad i Aftonbladet 2020-04-14 16:48

Idag så rapporteras det i nyhetssändningarna om att två personer som avlidit inom vården, och igår så blev man avstängd från ”Brottsplats Örebro” på grundval av inlägget två dagar tidigare där man ironiserar polisens rädsla för verbala tillmälen från, det så kallade buset, då dessa utger sig för att ha corona vilket dom förstärker, till polisens förtret, med lite host och nysningar.

Det verkar dock helt i sin ordning för upphovsmakarna av Brottsplats Örebro där man vurmar om lag och ordning – i vart fall då det gäller ur polisiärt perspektiv – till att göra inlägg om utvisning, inlåsning eller avrättning för något så patetiskt som lite språkligt bruk, varpå dom med kreativ kritik förpassas ut. Undrar just vem som står i skuld, och hur straffet skall bedömas för ovanstående avlidna vårdpersonal om den omnämnda administrationen får hålla i domarklubban?

Nu sörjer man dock inte utvisningen nämnvärt då sidan till mestadels innehåller propagandautlägg från polisen som exempelvis klottrat på något hus, eller en skadegörelse i Krämaren. Därtill så finns där några efterlysningar på stulna cyklar, vilket ungefärligen ligger i linje med polisens kompetensnivå. Allt som oftast vill dom också påkalla sin duglighet genom kilometerjakt, vilket inbringar lite extrainkomster för stadskassan.

Detta visar bara på administrationens poliskrameri, vilket är en avsevärd skillnad beträffande admin på ”Civila Polisbilar I Sverige Live” där det råder lite högre tak för konstruktiv kritik på Kling & Klangs plingplongverksamhet, så man får väll tacka allra ödmjukast för denna rätt till yttrandefrihet.