Rappakalja – Skryt & Angiveri

Rappakalja – Skryt & Angiveri

Jag har aldrig känt mig nödsakad till att inneha Facebook, varpå jag heller aldrig nyttjat denna sociala plattform då min åsikt varit av den beskaffenhet om att detta forum till mestadels äro till gagn för byfånar som besitter ett behov av att gå till torgs med sin dårskap. För att åskådliggöra min trosuppfattning så har jag plockat ut ett axplock med idiotiskt innehåll vilket även flitigt gillas, delas och kommenteras – se nedan.

Jag gillar det danska språket.
189 kommentarer

Frugan säger jag har för mycket gammalt skräp.
Högst osannolikt säger jag.
226 kommentarer och en delning

Jag är 24 år och har aldrig varit i Stockholm
86 kommentarer

Jag är 15 år.
43 kommentarer & en delning.

Jag väger 112 Kg
54 Kommentarer.

Jag köpte 2.5 kg pölsa med kort datum nyss.
100 kommentarer.

Jag tog bara ett halvt lugnande piller förut för att jag inte skulle bli trött. Jag blev trött. Nu är jag trött.
30 Kommentarer

Jag klarade mitt körkort 1991-12-11. Jag var 18 år och fyra månader ung då.
47 Kommentarer.

Min tandborste är av trä.
58 Kommentarer.

 Finns väl ingen levande själ som tycker om lever.
151 Kommentarer

 Jordnötssmör är öckligt.
63 Kommentarer

Denna dårskap finns i överflöd och hade det inte varit för mitt måste till att vistas här så hade detta flöde bekommit mig föga. Lika överflödig är också allt skroderande över nya inköp av kapitalvaror, för att inte nämna om allt frosseri över all denna mat. Hela Facebook är som en stor kokbok och man kan ställa sig frågande till – vem i hela friden kan vara så intresserad av allt detta matintag? Vi tycks befinna oss i en värld där stora delar av mänskligheten lever i den villfarelsen om att vår sista stund äro kommen, varpå vi nu måste passa på att leva som gourmander, innan vi åter tvingas dyka ner i silltunnorna.

Mitt största störningsmoment är dock den så kallade yttrandefriheten – eller rättare sagt – avsaknadet av yttrandefrihet. Facebook har nämligen byggt upp ett raffinerat system som i främsta fall jobbar med algoritmer som blockerar stötande ord eller bilder, men även angiveri är träget förekommande – dvs vänner skall ange vänner – eller vänners vänner, vilket är helt absurt. Systemet tycks dock fungera, för det är väll få skribenter som över tid innehavt ett klanderfritt Facebookkonto – speciellt om man är lite obstinat i skrift. Jag är av den uppfattningen att om man går ut i offentligheten och kastar sig in i debatter, så får man utstå såväl ris som ros. Den som ger sig in i leken får också leken tåla – då duger det inte med att gråta ut i armarna hos moderatorer på Facebook. Känner man sig kränkt så kanske man har gjort sig förtjänt av den känslan, och tål man det inte, så finns det ju alltid en avstängningsknapp.

Ett annat irritationsmoment är alla dessa medlemmar som tror sig inneha utgivningsansvar i dom grupper som dom lyckats nästlat sig in i. Dessa besserwisser vet alltid bäst, och dom har alltid synpunkter på vad som skall skrivas och läggas ut. Den vanligaste kommentaren är att innehållet hamnat i fel grupp, varpå man oftast ombeds plocka bort inlägget. Om dessa tokdårar hade haft ett uns av vett så hade dom bara scrollat vidare, men istället så skall dessa felfinnare visa sitt oförstånd genom en massa vettlösa kommentarer varpå många också känner sig nödsakade till att lipa ut i skötet på gruppens administratörer varpå dom framstår sig själva som handlingskraftiga samtidigt som dom anser sig gjort en samhällsinsats i yttrandestävjandets tjänst.

För att komma till pudelns kärna så bottnar detta inlägg i sitt ursprung där jag skojade med en före detta hyresgäst som jag känner mycket väl sedan tidigt 90-tal då hon var mamma – för en av hennes söner har nämligen blivit mördad, varpå denna var en god kamrat med min bror. I vart fall så har hon och en annan kvinnlig bekant, under ett antal år, förhyrt en lägenhet av mig i centrala Kopparberg, men då jag stod i begrepp till att renovera så flyttade dom till ett annat boende. Dessa damer – som jag skämtsamt brukar kalla gammelkärringar – stod nu åter i begrepp till att flytta då dom nu önskade bli särbo, och då den ena gammalkärringen innehar tre hundar som hon knappt orkar rasta så föll hennes val till att placera ut dessa till nära och kära vars beslut offentliggjordes på Facebook, vilket också kommenterades flitigt – speciellt efter mitt sarkastiska svaromål. Kvicksilvret steg dock allt mer i kommentatorernas arma skallar då jag redogjorde över mina betraktelser som landade i att samtliga av alla dessa skribenter äro stollar som rymt från hospitalet, vilket fick det hela till att eskalera till 52 omdömen om hur korkad jag var som inte respekterade djurens rätt i samhället. Lotta Holmberg är förövrigt sambo med den andra sonen, som jag också äro god bekant med, varpå hennes kommentarer visar på ett oförstånd som inte ens hennes gubbe eller gammelkärringarna förstår sig på.

För att påvisa galenskapen i Facebooks tolkning av anstötande inlägg så bifogar jag några av gårdagens kommentarer, samt mitt nedanstående inlägg som resulterade i efterföljande Facebookmeddelande.

Jon Ehrsson Ur led äro tiden. Här lägger linslusarna ut föga så intressanta ting som sitt kärleksliv till matvanor – allt för att synas. Någon har köpt för långa – eller för korta ben till sin säng. Lotta Holmberg visar allmänheten hur hennes gubbe tvättar fötterna i en allt för liten balja. Mikaela har den 28 juni gett sig i lag med en militär – och hon är så kär. Ida är assistent till sin Lord – kan ni se så söta dom är? Och herr Florén har fått napp – kan ni se hur korta armar han har? Christina vill ta sig en sväng om med Glenn samtidigt som hon vill komma inridandes på en åsna. Det vore för mig en lögn om jag skulle påstå att man bryr sig föga om nästkommande inlägg. ?

Den här kommentaren bryter mot våra communityregler om trakasserier och mobbning

Men dessa svar / kommentarer bryter uppenbarligen inte mot communityregler om trakasserier och mobbning

Lotta Holmberg Yttrandefrihet sa du så då skriver jag vad jag tycker om dig din jävel! Du var mig ett äckligt as som uttrycker dig så om folk som värnar o älskar de där fyrbenta vännerna som är så mycket bättre än dig så man kan inte ens hitta en enda likhet mer än att ni kanske låter lika illa allihop när ni öppnar er käft! Tack för yttrandefriheten

 

Kristian Krille Johansson Jon Ehrsson Vet inte vem fan du är, men du verkar ta mig fan ha en hel låda skruv lös i skallen. Skulle vara skottpengar på vissa

Kristian Krille Johansson Jon Ehrsson. Skiter väl fullständigt i vad du skojar om. Inlägget till Aleidy Dahlberg är inge skoj. Är du efterbliven?

Kristian Krille Johansson Jon Ehrsson. Är det nån som är lågbegåvad av oss 2, så är det fan i mig du. Huruvida du känner Aleidy Dahlberg skiter jag fullständigt i. Inlägget du gjorde till henne var ju inte så begåvat. Är det nån som saknar förstånd så är det fan du. Såna som dig ska man avliva. Du är inte värd att gå i ett par skor på denna jord.

Man kan undra om inte hela facebookidén går ut på att vara, eller att inte vara någon – that is the question.

Rappakalja – Skryt & Angiveri 
Anonym8392
Haha den som driver denna sida har några lösa skruvar att skruva fast, ytterst underhållande läsning docksmile
Jon Ehrsson
Jag har inte bara några lösa skruvar utan en hel del. Man får tacka för komplimangen.
Anonym61424
Kör hårt.laugh
Totalt antal användare: 0
Anpassa