Ruben Alberto Sanchez Velez

Ruben Alberto Sanchez Velez

En häktad i Adrianafallet

Ruben Alberto Sanchez Velez, född den ll auguste 1998 sitter nu anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Utredningen har kommit i ett sådant läge att det nu visat sig att denne har koppling till fallet med dödsskjutningen av den tolvåriga Adriana, vilket skedde i Botkyrka.

Ruben greps tisdagsmorgonen den 24 november klockan 06:56 i Stockholmsområdet, vilket skedde efter det att han dagen innan varit anhållen i sin frånvaro. Södertörns tingsrätt häktade manen på sannolika själ, torsdagen den 26 november klockan 14:00, varpå han meddelades restriktioner.

Adriana Naghei Ostrowska föll offer för en gängkonflikt som ledde till att hon natten till den 2 augusti blev skjuten vid en bensinmack i Norsborg, söder om Stockholm. Polisen har tidigare hävdat att flickan inte var måltavlan, men dom har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Dödsskjutningen på den oskyldige 12-åringen har uppenbarligen inte enbart berört allmänheten, utan även polisen som nu visat ett stort engagemang i fallet då dom hittilldags genomfört närmare 500 förhör. Gripandet av Ruben kan resultera i goda förhoppningar om att utredningen kan gå vidare – speciellt då den gripnes roll inte handlat om något annat än ett skyddande, vilket kan bli en bidragande orsak till att vederbörande önska lätta på sitt samvete.

Åtalet skall vara väckt senast två dagar innan julafton, men herr Ruben lär nu nog få träffa tomten på häktet och titta på nyårsraketerna genom cellfönstret – om inte annat så lär skyddsobjektet påräkna sig en lång förvaring.

 

Länkar:

Häktningsframställan

Häktesprotokoll

Dagboksblad

Ruben Alberto Sanchez Velez 
Totalt antal användare: 0
Anpassa